Online sollicitatieprocedure

Vlot aan een job, ook via digitale sollicitatieprocedure

Tibo en Laura vonden allebei een job via onze online sollicitatieprocedure. Ze studeerden (toevallig) beide Toegepaste Informatica aan de Odisee Hogeschool. “Ik was blij dat het sollicitatiegesprek online gebeurde. Ik zat midden in mijn stage, dus kon me niet makkelijk verplaatsen”, vertelt Tibo. 

Laura studeerde in 2019 af en had al een eerste werkervaring achter de rug. In maart 2020, in volle coronacrisis, besloot ze om van job te veranderen. Niet het juiste moment zou je zeggen? Toch vond ze zonder al te veel moeite een nieuwe job die haar helemaal ligt. “Ik had op LinkedIn aangegeven dat ik op zoek was naar een nieuwe job. Zo kwam ik in contact met Ben Lissens van ElmosExpert. Hij stuurde me een berichtje op LinkedIn, waarna we een telefoongesprek inplanden.  Al snel volgde een videogesprek waarin ik ElmosExpert beter leerde kennen. Ben stelde me bij enkele bedrijven voor die binnen mijn profiel pasten en makkelijk bereikbaar zijn voor mij. 

Laura Vastesaeger

Na enkele dagen kon ik op (digitaal) gesprek bij Oris, een bedrijf dat software ontwikkelt voor de vastgoedsector. Na een onlinegesprek met de teamleader en technisch verantwoordelijke waren ze overtuigd en kreeg ik een aanbod. Om nog wat meer over de cultuur van het bedrijf te weten te komen, heb ik zelf nog een gesprek met de baas gevraagd. Je merkt aan hoe vlot iemand spreekt online en hoe het gesprek verloopt of het een bedrijf is dat bij je past. En dat is belangrijk, als je ergens graag bent dan ben je ook productief.”

Online sollicitatieprocedure

Minder zenuwachtig

Voor Laura was een online sollicitatiegesprek een fijne ervaring, maar als het kan dan verkiest ze toch een face-to-facegesprek voor de effectieve start. “Ik heb een positieve ervaring met de online sollicitatieprocedure. Het neemt minder tijd in en je bent minder zenuwachtig, omdat je in je vertrouwde omgeving blijft. Maar ik ontmoet mijn toekomstige werkgever graag in het echt, gewoon om zeker te zijn dat ik me comfortabel voel bij het bedrijf. Dat is een groot voordeel aan ElmosExpert, je kan je werkgever uittesten tijdens een bepaalde periode. Als je geen klik hebt dan zoekt het team zonder problemen een andere job.” 

“ElmosExpert bereidde me goed voor op het sollicitatiegesprek. Ze hebben een goede connectie met hun klanten, dat helpt wel. En de klik met Oris is er. Ik ben er sinds juni aan de slag als Full Stack developer. Ik werk in een jong en tof team. De helft van de tijd werk ik vanop kantoor en de andere helft van thuis uit. Voor mij is dat een perfecte combinatie.”

Zo vlot kan het gaan, digitaal

 

Tibo studeerde af tijdens de coronacrisis. Tijdens zijn stage op het einde van het academiejaar voerde hij online sollicitatiegesprekken. Onder andere bij ElmosExpert. “Ik was heel blij dat de gesprekken online konden plaatsvinden. Voor mijn stage was ik lang onderweg met het openbaar vervoer. Na mijn stagedag nog eens een verplaatsing doen was geen optie.”

 

Tibo Van De Sijpe ElmosExpert

Digital = fast, dat geldt ook voor de digitale sollicitatieprocedure

 

“Alles verliep heel vlot. Ik werd gecontacteerd door Saartje, recruiter bij ElmosExpert, en had een leuk digitaal gesprek met haar. Ze stelde me enkele dagen later voor als .NET developer bij Leapstation, een start-up die klanten helpt bij hun digitale transformatie. Dat was precies wat ik zocht. Na één videocall met de bedrijfsleider voelde ik meteen een klik. En zo geschiedde. Ja, zo vlot kan het gaan, digitaal.”

Bekijk onze vacatures

Net als Johan via ons Try & Hire-model aan de slag als Back-end Developer?