Kantoor ElmosExpert

Zonder IT-diploma aan de slag in IT

Senne behaalde een master sociologie, maar koos voor de IT-sector

Zonder IT-diploma aan de slag in IT, het kan! Senne is een van de .Netters die bij onze klant SD Worx aan de slag is. Hij kwam aan boord bij ElmosExpert in januari 2019 na een opleiding IT die hij volgde bij VDAB en een verdere training van onze Competence Manager Kevin.

“Ik behaalde in 2016 een master in sociologie. De jobs zijn echter vrij schaars in die sector. Na een jaar lang vruchteloos naar werk te zoeken, besloot ik om het over een andere boeg te gooien. Ik was altijd al geïnteresseerd in computerprogramma’s en hoe die juist werken, dus het leek me een logische volgende stap. Na een infosessie en enkele (motivatie-) gesprekken bij VDAB werd ik toegelaten tot de opleiding IT. Kevin, de Competence Manager van Elmos, dompelde me daarna verder onder in de wereld van .Net. Hij slaagt erin om op een leuke en interactieve manier zaken helder uit te leggen, met een goede dosis humor erbij. Ik heb heel veel bijgeleerd. Het was bovendien een goede aanvulling op de opleiding die ik bij VDAB heb gevolgd. Die bestond voornamelijk uit begeleide zelfstudie, terwijl de opleiding van Elmos in groep plaatsvond.”

“Waarom ik voor ElmosExpert heb gekozen? Ik had het gevoel dat ElmosExpert mij echt een kans wilde geven, dat er in mij geloofd wordt. Daarnaast trok ook de Try & Hire-formule me aan. Ik kon zo zelf uitzoeken of er een wederzijdse match was met de klant.”

Wil jij ook zonder IT-diploma aan de slag in IT?

Heb jij het gevoel voor de verkeerde opleiding te hebben gekozen? Of klaar om een carrièreswitch te maken? Stuur dan een mailtje naar kim.dedecker@elmosexpert.be!

Stuur een mailtje

Kim De Decker, Business Development Manager ElmosExpert

Net als Johan via ons Try & Hire-model aan de slag als Back-end Developer?